Gereviseerde luidsprekerkasten met vernieuwde luidsprekers


Van klein naar groot
FB815 - FB821 - FB825


Onze luidspreker uit 1970
De rol-randen zijn nog als nieuw


 

Klik hier
voor de FB815

Klik hier
voor de FB820

Klik hier
voor de FB821

Klik hier
voor de FB825

 
OMTE heeft zich gespecialiseerd in het reviseren en vernieuwen van de FB815, FB820, FB821 en FB825 luidsprekers van Philips.
 
Kast revisie
Alle bedrading en het wisselfilter is gecontroleerd en getest en waar nodig vervangen of gerepareerd met nieuw materiaal. De kast is door een meubelmaker nagezien en zo goed mogelijk opgeknapt. Echter, het blijft een gebruikte kast en helaas zijn niet alle beschadigingen onzichtbaar weg te werken, maar de geweldige geluids-kwaliteit van de gereviseerde luidsprekers maakt heel veel goed.
 
Luidspreker vernieuwing
De luidsprekers vertonen defecten aan de ophang- of rol-randen, waarmee de conus aan het frame is verbonden. Door uitdrogen en verouderen van het schuimrubber, verbrokkelt de oude rand. De rand is inderdaad van schuimrubber, niet van schuimplastiek.
 
Voor vernieuwing... Na vernieuwing
 
Let op
Er worden overal kunststof schuim- of foam- randen aangeboden, maar deze zijn totaal ongeschikt voor de FB800 serie luidsprekers. Die randen zijn te stug en laten een veel te kleine uitslag toe, vooral bij de lage tonen luidsprekers. Vaak veroorzaken deze randen ook nog bijgeluiden. Het frequentie bereik en het dynamische bereik worden met deze schuimranden sterk verminderd. De luidspreker heeft na zo een "reparatie" zijn eigen geluid verloren, en klinkt dan zeer middelmatig en soms zelf goedkoop. Nog slechts een zwakke afspiegeling van wat het originele geluid eens is geweest.
 
De professionele aanpak
In samenwerking met een luidsprekerfabrikant vervangt OMTE de randen door professionele synthetische-rubberen randen, zoals al meer dan 40 jaar in luidsprekers van top-merken wordt toegepast. Deze ophang-randen drogen niet uit. Andere mankementen zoals kraken, krassen, losse magneten, aanlopen, scheeftrekken, rammelen, schrapen en dergelijke, repareert OMTE ook. Het is zelfs mogelijk om een defecte spreekspoel te vervangen.
 
Na de revisie
De luidsprekers hebben na onze revisie hun oorspronkelijke indrukwekkende geluid weer terug, met zelfs een nog beter en strakker bereik van de zeer lage tonen door het gebruik van onze kwaliteitsranden.
 
De luistertest
Als U een betaalbare High-End luidspreker zoekt, maak dan een luisterafspraak bij OMTE, en breng Uw favoriete muziek ook mee. Zelfs de prijs van een gereviseerde luidsprekers klinkt als muziek.