Klik hier voor de Lineair.50

Een nieuw type AAB klasse.

De Lineair.25 maakt per kanaal gebruik van twee versterkertrappen. een continu in Klasse A werkende versterkertrap en een zwaardere trap voor het grote werk.

Met een speciaal hiervoor ontwikkelde schakeling wordt een signaal en temperatuur onafhankelijke rust-stroom ingesteld door de transistoren van de vermogens trap. Als de vraag naar uitgangs-vermogen toeneemt zal ruim op tijd de vermogenstrap worden mee gestuurd, en de eerste A trap worden aangevuld met het gevraagde vermogen. Alles in een gladjes verlopend proces zonder moeilijke omschakeling en bijverschijnselen.

De grootvermogen trap wordt volledig door de eerste A trap gecontroleerd. Samen vormen zij een grote AAB klasse versterker.

Er is geen sprake meer van een A-B gedrag van de eindtrap want de gevreesde crossover vervorming blijft weg mede omdat de eind-transistoren nimmer uit geleiding zijn.

Het uitgangssignaal is een samenstelling van de twee versterker trappen. Aan de luidspreker-klemmen verschijnt een signaal dat moeilijk van een volledige A klasse eindversterker is te onderscheiden.

Het principe is door OMTE ontwikkeld tot een nieuwe, goedwerkende schakeling, en toegepast in onze Lineair.25 Stereo Eindversterker.

Alleen het toepassen van de meest geavanceerde transistoren en speciale onderdelen met hoge elektrische en thermische specificaties en zeer kleine tolerantie maakt het mogelijk om de schakeling van deze complexe versterker tot een succes te maken. Aan de buitenkant gedraagt de Lineair.25 zich als een volwaardige versterker met de kwaliteiten van een klasse A versterker.


Productinformatie:

De Lineair.25 stereo eindversterker van OMTE is opgebouwd met snelle discrete klasse A en B versterkertrappen en een over-gedimensioneerde voeding. Dit geeft de meest muzikale weergave, een zeer lage vervorming en een perfecte controle over elke luidspreker, inclusief elektrostaten, en met elke soort muziek. 

Het vermogen per kanaal is 50 Watt aan 8 Ohm, maar dankzij het royale reserve-vermogen kan en mag dat in de pieken oplopen tot boven de 100 watt per kanaal. Het weergavebereik gaat moeiteloos recht van 20 Hz tot 20 kHz met elke luidspreker-belasting en elk soort muziek.

De versterkers worden geleverd met een netkabel, een 150cm stereo HQ signaalkabel (interlink) en een uitgebreide handleiding.

Lineair.25 Stereo Versterker